Lær å lage nettbutikk

Lurer du på hvordan du starter nettbutikk? Her får du en detaljert guide med hva du skal gjennom for å lykkes med nettbutikken din.

Prøv gratis demo

Start din egen nettbutikk

Det kan være vanskelig å finne ut av hvordan man starter sin egen nettbutikk. Det er mange ting du skal ha på plass innen du er klar til å motta dine første kunder i nettbutikken.

Men fortvil ikke - du har kommet til rett sted. På denne siden får du svar på hva du skal gjøre hvis du ønsker å realisere drømmene dine. Vi gir deg som ønsker å starte nettbutikk konkrete råd til hva du skal holde styr på, og går blant annet gjennom:

 • Forretningsplan
 • Navngivning
 • Organisasjonsnummer og MVA-registrering
 • Nettbutikkplattform
 • Design
 • Produkter
 • Betalingsløsning
 • Fraktavtaler

Book møte nå

lage-nettbutikk

Vil du vite mer om nettbutikk?

Book et møte med vår spesialist og lær mer om hva vår sterke nettbutikk kan.
 
Book møte nå
 

Så enkelt kommer du i gang med å starte nettbutikk

betalingsloesning-slik

Det første du skal ha styr på når du skal starte nettbutikk, er det praktiske, som forretningsplan, MVA-registrering og navngivning. Det er her du danner grunnlaget for nettbutikken din. I forretningsplanen din kan du eksempelvis definere: 

 • Ideen din – hva er det nøyaktig du vil med nettbutikken din?
 • Målgruppen – hvem er målgruppen? Vær så konkret som mulig
 • Markedsanalyse – undersøk bransjen og konkurrenter, hvordan kan du skille deg ut?
 • Mulige samarbeidspartnere – hvem vil du samarbeide med? Ansatte? Leverandører? 
 • Budsjett – har du en plan for forventede kostnader og inntekter?

Når du har dette fundamentet er det på tide navngi nettbutikken din. Her er viktig å ha forretningsplanen klar, da navnet gjerne skal gi mening med det du ønsker å selge og representere. Husk også at navnet helst skal være det samme som det domenenavnet som kundene dine skal taste inn for å kunne besøke nettbutikken din. 

Med både navn og forretningsplan på plass, er neste trinn å opprette organisasjonsnummer og bli MVA-registrert. Når dette er gjort har du offisielt startet bedriften din.

Les her hvordan du kommer i gang med e-handel.

Gi kundene dine den beste handleopplevelsen

Et av de viktigste punktene når du starter egen nettbutikk, er valget av nettbutikkløsning. 

Der er et hav av nettbutikkleverandører å velge mellom, og hvilken du velger kan ha stor betydning for veien videre. 

Når skal velge nettbutikkplattform, er det viktig å tenke over hvor mange ressurser og hvor mye tid du skal bruke på å gjøre nettbutikken klar til bruk, og hvor enkelt det er å få nettbutikken din integrert med andre løsninger og verktøy.

Hvis du ikke er verdensmester til å kode, anbefaler vi en hosted butikk, hvor du ikke selv skal stå for å kode nettbutikken. I stedet kan du med en hosted butikk ta utgangspunkt i en mal eller et design, og dermed lettere komme i gang. Mye av den grunnleggende oppbygningen, funksjoner og integrasjoner er allerede utviklet og på plass fra start. Derved sparer du både tid og penger, og du er raskere i mål.

Usikker på hva det koster å drive nettbutikk? Se priser og hva som er inkludert i nettbutikkpakkene våre her

lage-nettbutikk-dandomain

Møt flere av våre nettbutikker

Lübech Living

 

Hos Lübech Living blir du umiddelbart møtt av en boks hvor du skal velge om du vil handle til Bedrift eller Privat.

 

Besøk nettbutikken >

Columbine

 

Hos Columbine setter de fokus på deres B2B-funksjon i menyen med kategoriene "Bli forhandler" og "Din konto".

 

Besøk nettbutikken >

EPTechnologies

 

Hos EPTechnologies tilbyr de pålitlige elektriske komponenter til båter, kommersielle skip og kjøretøy.

 

Besøk nettbutikken >

Et utstillingsvindu på nett

Når du har forretningsplan, offisiell registrering av virksomheten din, navngivning og valg av nettbutikkplattform på plass, er det tid til å klargjøre og finpusse utstillingsvinduet ditt. 

En nettbutikk er nemlig på mange måter som et online utstillingsvindu. Det er her du viser produktene dine frem på en appetittlig måte. 

Ettersom et førstehåndsinntrykket betyr mye, er det viktig å velge et design til nettbutikken som passer til både navnet, idéen og bransjen din. Designet skal gjerne se profesjonelt ut, være flott og ha god luft omkring bilder, knapper og tekst. Mange nettbutikksystemer, eksmeplevis DanDomain sitt, tilbyr en rekke gratis designs

Hånd i hånd med et godt design går gode produktbilder og produktbeskrivelser. Det er nemlig viktig at du presenterer produktene dine på en hensiktsmessig og tiltrekkende måte. Det gjør du ved å ta produktbilder som viser produktet fra sin beste side, samt skrive produktbeskrivelser som beskriv produktene grundig.

Nødvendige funksjoner for en brukbar nettbutikk

Det er mange ting du skal ha styr på når du starter nettbutikk, og vi har nå gjennomgått de første trinnene av din nettbutikk-reise. Likevel er det fortsatt et par funksjoner som er nødvendige å ha på plass før du kan gå live med nettbutikken din.

Ettersom du skal selge produkter i nettbutikken din, er en betalingsløsning og en innløsningsavtale nødvendig. Uten dette kan ikke kundene dine kjøpe eller betale for varene sine. Med DanDomain sin betalingsløsning får du et sikkert og gjennomtestet system, hvor du kan implementere kortbetaling på en enkel og billig måte. 

Du kan lese mer om hvilke betalingsløsninger vi tilbyr her.

nettbutikk-lage

Fraktavtaler

Når kundene dine har kjøpt en eller flere varer, er det din oppgave å få dem sendt fra lageret og hjem til dem. Derfor skal du ha en avtale med ett eller flere fraktfirmaer, så du kan få varene dine ut til kundene.

Vi anbefaler at du velger en løsning hvor det er mulig å velge mellom forskjellige pakkeløsninger. Mange foretrekker eksempelvis selv å velge hvilket utleveringssted varen skal leveres i. Andre kunder vil heller betale ekstra for rask levering. Uansett er det viktig å ha styr på frakt og logistikk.

Les mer om DanDomain sine fraktavtaler og finn det som passer til din nettbutikk her.

Den perfekte løsning til nye nettbutikk-eiere

Har du leste hele listen frem til nå er du nå klar til å gå ut å starte din egen nettbutikk. Vi håper at vi har kunnet hjelpe deg med å danne et overblikk over hva du skal ha på plass for å starte ditt eget nettbutikk-eventyr. 

I forlengelse av dette vil vi gjerne hjelpe deg med å komme helt i mål og få satt opp din egen nettbutikk. Derfor tilbyr vi at du kan prøve å ha nettbutikk i 30 dager helt gratis og uforpliktende. 

Hent din nettbutikk demo her.

Eller les mer her om vår gratis nettbutikkdemo.

Trenger du hjelp?

Ring eller skriv til oss helt gratis! 

support@dandomian.no | +47 31 90 02 27

Trenger du hjelp? Ring til vår dyktige kundeservice på 31 90 02 27