Hvordan starte en blogg til din nettbutikk

Vurderer du å starte en blogg til din nettbutikk? Eller er du i tvil om hva du kan bruke en blogg til? En blogg er en effektiv markedsføringsteknikk som kan øke trafikken, salget, og konverteringsraten din. 

Det er mange grunner til at du bør starte en blogg når du har en nettbutikk, og der er mye forskjellig som folk bruker bloggene sine til. Men en ting er klart - en blogg er et opplagt markedsføringsverktøy for deg som driver egen nettbutikk.

Har du lyst til å starte en blogg og en nettbutikk? Prøv DanDomains nettbuttikkløsning gratis i 30 dager - ingen forpliktelser eller kredittkort nødvendig.

 

blogg til nettbutikk

Hvorfor starte en blogg?

Det er mange fordeler med å ha en blogg til din nettbutikk. Her gir vi deg noen av dem:

 

# Del din ekspertise på nettet

Før en kunde går gjennom med et kjøp, bruker de ofte tid på søke etter produkter å lese seg opp på produktinformasjon. I disse tilfeller kan det oppstå spørsmål og her er en blogg det perfekte stedet for deg til å svare på disse spørsmålene og overbevise kunden. 

En blogg lar deg dele din kunnskap og gi råd om spesifikke emner til kundene din, slik at du fremstår som en ekspert innenfor ditt felt. Dette vil hjelpe deg med å posisjonere din nettbutikk på markedet. Med nyttige og interessante blogginnlegg, kan du gjøre nølende besøkende om til lojale kunder.

 

# Samhandle med potensielle kunder

Med en blogg kan du skape et forhold til andre som deler interessen for det din nettbutikk tilbyr. Du kan enkelt komme i kontakt med dine lesere via en kommentarboks på din blogg, og dermed samhandle med dine potensielle kunder ved å svare på deres mange spørsmål. 

Slik kan en blogg også være med til å skape tillit til kundene dine, som vil gi deg trofaste følgere og kunder. I tillegg kan leserne dine hjelpe deg med å spre budskapet ditt og gjøre både bloggen og nettbutikken din mer kjent. Hva er vell bedre enn en anbefaling fra jungeltelegrafen?

 

# Generer mer trafikk 

En blogg er en fin måte å bygge en kundebase opp på. Når dine blogginnlegg blir funnet på nettet, genererer dette mer trafikk til dine sider, som skaper flere potensielle salg for nettbutikken. Slik kan selv den minste blogg-artikkel hjelpe deg med å bli funnet, da potensielle kunder søker etter produkter eller kunnskap på nettet hele tiden.

Ved å skape relevant innhold på din blogg kan du altså få mer organisk trafikk til nettbutikken din. På denne måten er du i stand til å få flere kunder og tjene penger på bloggen via ubetalt trafikk. 

 

Start en blogg til din nettbutikk med DanDomain

Hvis du har en bedrift, vil du sannsynligvis at bedriften din skal fremstå som en ekspert på ditt felt. Til dette er en blogg et genialt verktøy. En blogg gir deg:

  • Mer trafikk til nettsiden din via f.eks. lenker til salgssider på relevante blogginnlegg
  • Et hav av innhold for dine andre kommunikasjonskanaler (nyhetsbrev, sosiale medier, etc.)
  • Mulighet for å være i dialog med dine kunder om dine produkter og tjenester.

Ønsker du å komme i gang med en nettbutikk med blogg? Les mer om det å lage nettbutikk og prøv vår nettbutikk demo.

Hvordan lager man en blogg?

Er du klar for å komme i gang med din egen blogg? Normalt når du starter en blogg er det en rekke ting du må gjøre for å få bloggen din oppe og gå. Du skal blant annet ha et eget domene, webhotell og en hostingløsning. 

Med en etablert nettbutikk fra DanDomain har du allerede et domene, webhotell og en hostingløsning. Derfor er det å starte en blogg til din nettbutikk meget enkelt med DanDomain. Skulle du ha bruk for hjelp sitter vi alltid klare til å hjelpe deg - alle ukens dager, året rundt. Så nøl ikke med å ta kontakt hvis du trenger hjelp til å starte en blogg. 

 

Få gratis design til din blogg

Design er like viktig på bloggen som det er på nettbutikken din. Ikke bare er designet med på å skape et førsteinntrykk, det skal også være appellerende samt få den besøkende til å forbli på nettstedet ditt. 

Å lag et design til bloggen bør ikke være en utfordring når du har en nettbutikk. Du har helt sikker nok å styre med allerede. Med DanDomain sin Drag & Drop editor har vi forenklet designprosessen. Her kan du helt enkelt dra og slippe de elementene du vil ha på din blogg. Slik kan du skape et vakkert design til din blogg, som du kan samkjøre med designet til nettbutikken, slik at du får et konsistent uttrykk på tvers av plattformene.

Designet på bloggen bør også være funksjonelt og hjelpe med å øke salget og konverteringer på nettbutikken. Dette kan oppnås ved hjelp av knapper som lar kunden dele innleggene, eller nyttige linker som fører direkte til produkt-sidene. Alt dette er heldigvis mulig med en blogg fra DanDomain - og helt uten å skulle kode.

Hvordan få en bra blogg så du kan tjene penger

I dag har de aller fleste norske nettbutikker en blogg. Dessverre ser man litt for ofte at disse bloggene ikke brukes aktivt eller optimalt – men det er enorme muligheter for å drive virksomheten sin ved hjelp av en veletablert blogg.

Som du sikkert har gjettet er det ikke nok bare å lage en blogg, skrive to innlegg og så sette seg ned og håpe at det velter inn med besøkende og inntekter. For å lykkes med din blogg må du sørge for å oppdatere den jevnlig – nye innlegg bør komme med jevne mellomrom, og innholdet skal være verdiskapende for de besøkende. Her er våre beste tips til å skape en vellykket blogg:

💡 Skap innlegg som er informative

  • Når besøkende lander på blogginnleggene dine, har de mest sannsynlig etterspurt noe på Google som du gir svaret på via innlegget ditt. Derfor er det viktig at innleggene dine er godt utformet og godt utført med tanke på at de besøkende skal få verdi av å bruke tid på å lese innleggene. 

🎯 Skap konverteringer med få berøringspunkter

Hele ideen med å skrive godt utførte, tidkrevende og ofte lange blogginnlegg er at den besøkende finner innholdet ditt så bra at de ender opp med å handle hos deg. Trikset er å skape så få berøringspunkter i den besøkendes kundereise som mulig. Med andre ord; det er ingen grunn for kunden til å gå ut og søke informasjon på andre nettsider når alt kan leses og kjøpes på din nettbutikk.  

👋 Skap et forhold til dine lesere

Sørg for å knytte deg til leseren, det vil si kundene dine. Dette vil hjelpe med å skape tillit til deg og nettbutikken din. Ta dem gjerne med “behind-the-scenes” og lær din nettbutikk ordentlig å kjenne. Dette vil både hjelpe deg med å få en god blogg, men vil også drive dine salg opp.

Klør du etter å komme i gang med en blogg?

Start din nettbutikk med blogg med DanDomain sin nettbutikkløsning. Få en 30 dagers gratis demo og test livet med nettbutikk og blogg. 

👋

Vil du vite mer?
Altid gratis support
 
Vi har en god online bruksanvisning og du har sjansen å ringe og skrive til oss - gratis!

 

support@dandomain.no | +47 31 90 02 27