Kjøp domene og kom i gang med nettbutikk

Et domene er starten på din nye online business. Med et domene er du ett skritt nærmere på å øke din tilstedeværelse på nettet – og du kan markedsføre din bedrift eller deg selv og ses over hele verden. 

Søk, finn og bestill ditt nye domene superenkelt her i dag! Uansett om du vil ha ett eller flere domener kan vi tilby lave priser samt en enkel og sikker prosess, som ikke krever noen form for tekniske kunnskaper. Har du spørsmål er vi her for å hjelpe deg.

 

Kjøp domene hos DanDomain 

Har du en ide, en drøm, noe du vil selge eller dele med andre? Kom i gang i dag med et nytt domene fra DanDomain.‍ Vi har stort utvalg domener slik at du uansett finner noe som passer til deg - og kan realisere idéen.  

Hos oss kan du finne over 700 forskjellige domenetyper, alt fra toppnivådomener som .no og .com, til domener som .shop og .menu. Vi anbefaler at du velger et .com eller .no domener, som er såkalte toppnivådomener. Er målet ditt kun å nå et norsk publikum er et .no-domene å foretrekke.

Du kan lese mer om oss i DanDomain og høre vår historie her.

lage-nettbutikk

Vil du vite mer om nettbutikk?

Book et møte med vår spesialist og lær mer om hva vår sterke nettbutikk kan.
 
Book møte nå
 
betalingsloesning-slik

Hva er et domene?

Et domene, også kalt domenenavn, er f.eks. dandomain.no eller dandomain.com – altså selve navnet du bruker på internett for å bli sett. Det er også navnet som vises etter @ (snabel-a) i e-postadresser. 

Hensikten med et domene er å gjøre det enklere å huske enn IP-adresser. Skal du ha en nettside på Internett, må den ligge på en server. Hver server på Internett har sine egne unike adresser i form av et nummersystem kalt IP-adresser. Men siden disse er vanskelige å huske, har man domenenavn i stedet.

Domenenavnet er satt opp til å peke på IP-adressen til serveren som ens nettside ligger på. Hensikten med et domenenavn er altså å ha et navn som viser til ens nettside, som er lett å huske. Mange kjøper også et domenenavn for å lage e-postadresser. Fordelen med dette er at du har samme e-postadresse så lenge du ønsker den. Selv om du bytter internettleverandør.

Hva kan du bruke et domene til?

Et domene kan brukes til veldig mye, men de mest kjente bruksområdene er e-post og ulike sider på nettet. Du kan for eksempel bruke et domene til:

  • Hjemmeside
  • Nettbutikk
  • Nettside
  • Blogg 
  • E-post

Et annet alternativ er å bruke domenet som viderekobling, altså at du peker domenet til en annen side. Dette kan for eksempel til din Facebook-side. Med dette mener vi at du kan videresende de som besøker ditt domene direkte til en annen side som du bruker.

Har du et ønske om å starte din egen nettbutikk eller hjemmeside? Dette kan DanDomain også hjelpe deg med. Les mer om hvordan du kommer i gang med en nettbutikk her

pexels-ekaterina-bolovtsova-4050216

Registrer ditt domene før noen andre gjør det

Skal du etablere en bedrift kan det være en fordel å sjekke at navnet er tilgjengelig og eventuelt registrere det allerede i dag. Dermed sikrer du din egen nettidentitet.

Du kan registrere ditt eget domene ved å bruke feltet for domene testeren øverst. Når du har funnet det domenet du ønsker, kan du enkelt bestille det hos oss. 

Vi anbefaler at du registrerer flere domener, da dette vil kunne beskytte merkevaren din og sørge for at dine besøkende alltid finner nettstedet, selv om de har skrevet inn feil URL. 

Møt flere av våre nettbutikker

Lübech Living

 

Hos Lübech Living blir du umiddelbart møtt av en boks hvor du skal velge om du vil handle til Bedrift eller Privat.

 

Besøk nettbutikken >

Columbine

 

Hos Columbine setter de fokus på deres B2B-funksjon i menyen med kategoriene "Bli forhandler" og "Din konto".

 

Besøk nettbutikken >

EPTechnologies

 

Hos EPTechnologies tilbyr de pålitlige elektriske komponenter til båter, kommersielle skip og kjøretøy.

 

Besøk nettbutikken >

Hvorfor velge DanDomain?  

Det er mange gode grunner til at du burde velge DanDomain som din domene-leverandør. I tillegg til at vi levere gode priser til både .no, .com og mange andre toppnivådomener, har vi listet 4 solide fordeler som du får ved å velge oss:

Lang erfaring

Med over 20 års erfaring i ryggsekken kan vi det vi holder på med. Hos DanDomain har vi drevet med domenesalg siden vi startet opp tilbake i 1999. Så kjøp ditt nye domene fra en kompetent leverandør som har ekspertisen du trenger.

Kompetent support

Vår support er tilgjengelig alle dager i uken – hele året. Har du spørsmål eller trenger hjelp, er vi alltid klare til å gi råd og veilede deg.

Stabil og sikker drift

I likhet med deg, prioriterer vi høy grad ytelse og stabilitet. Våre datasentre har derfor den beste maskinvaren og overvåkes 24 timer i døgnet og beskyttet mot fukt, brann og innbrudd.

Gratis kunnskapsdeling

Vi deler gjerne vår kompetanse. Derfor tilbyr vi blant annet gratis kurs, videoguider, hjelpeartikler og blogger, hvor du kan finne mye ny kunnskap.

Du kan finne vårt gigantiske hjelpeunivers her, og du kan lese mer om hvorfor andre har valgt akkurat oss i DanDomain som deres leverandør her.

nettbutikk-lage

Hva skal du tenke på ved valg av domenenavn?

Når du skal kjøpe et domene skal du vite hva navnet på ditt domene skal være. Det er mange ting å ta i betrakting når du skal velge domenenavn, så derfor har vi prøvd å liste noen punkter du bør tenke over og vurdere. 

På denne siden kan du teste og se hvilke domener som er til salgs, slik at du kan finne ut av hva du kan kalle din nettbutikk eller hjemmeside.

 

Velg et domenenavn som viser hvem du er

Når du skal velg et domenenavn, er det viktig at du velger et navn som passer til deg eller din bedrift. Uansett om du er på jakt etter .no-domener eller utenlandske domener, finner du et hav av domenenavn hos oss. Det er stort sett kun din fantasi som setter grensen.

Et domenenavn er noe av det første dine kunder eller lesere vil se, så tenk nøye over hvilket navn som sier mest om deg eller det din bedrift tilbyr. 

Æ, Ø og Å kan skape hodebry

Det kan også være en fordel i å unngå æ, ø og å i navnet. Selv om du i første omgang kun skal ha norske besøkende på nettsiden din, bør du likevel gå for et internasjonalt domene, og droppe æ, ø og å. Disse bokstavene kan nemlig skape problemer for nettlesere, publiseringsverktøy og e-postklienter.

Ønsker du uansett å kjøpe et domenenavn med Æ, Ø eller Å, tilbyr DanDomain registrering av domener med spesialtegn. Det anbefales i disse tilfeller at du kun bruker spesialtegnene i domener for peking/DNS eller aliaser.

Du bør med andre ord også sikre domenet med enten AE, OE og AA, som da brukes som hoveddomene, og så kan du bruke domenet med spesialtegn som et alias.

Bruke et domenenavn som er lett å stave og uttale

Desto enklere domenet ditt er å stave og å uttale, desto større sannsynlighet er det for at brukerne finner nettstedet ditt. Derfor kan det naturligvis være greit å unngå ord som allerede er vanskelige å skrive eller uttale.

Tenk langsiktig

Om bedriften din skal tåle tidens tann bør du unngå trendord og årstall. Et godt eksempel på dette er arrangementer kjøper domener som inneholder årstallet arrangementet finner sted. Dersom arrangementet skal arrangeres flere ganger må de kjøpe et nytt domene og profilere adressen på nytt.

Bruk ditt domene til e-post 

En av fordelene med å eie et domene er at du kan ha din egen e-postadresse. Med en e-post på eget domene kan du forsterker din nettidentitet. Har du en nettbutikk eller nettside vil en e-postadresse med domenenavnet ditt hjelpe med å skape troverdighet, og du vil også oppfattes som mer profesjonell.  

Registrerer du for eksempel dandomian.no vil du kunne opprette e-postadresser med ditt fornavn som for eksempel vil se slik ut; fornavn@dandomain.no. Eller om du vil ha med både for og etternavn kan det sånn her ut; fornavn.etternavn@dandomain.no


Flytt domener til DanDomain

Har du et domene fra før av, men er på jakt etter en ny leverandør? Vi i DanDomain vil gjerne hjelpe deg med å flytte ditt domene til oss raskt og enkelt. 

Det eneste du skal gjøre er å lage en ordre på det ønskede domene, og krysse av for at du ønsker å redelegere domenet. Dermed vet vi at du ønsker å flytte domenet fra en annen leverandør. 

Hvis du trenger hjelp med flytting av ditt domene, er vår support tilgjengelig for deg hele uken, hele året. Du kan finne mer informasjon om hvordan du kan kontakte oss her.

Start din nettbutikk hos DanDomain

Ønsker du personlig rådgivning av vår spesialist:
 
Morten Haugen
 
  
Book en personlig oppringing

 

DanDomain er Skandinavias største nettbutikkleverandør med +5.000 aktive nettbutikker

DSC_3654-2-1

Trenger du hjelp? Ring til vår dyktige kundeservice på 31 90 02 27